Beste allemaal,

Vanuit Nederland nog een kort laatste bericht. Dinsdag 13 september zal ik weer voor circa 8 maanden naar Burkina afreizen. Rond de kerstdagen zal ik even in Roermond vertoeven om deze feestelijke dagen met mijn ouders door te kunnen brengen.

Ik ben dit jaar erg lang in Roermond geweest. De meeste onder jullie weten wel dat ik eind maart ziek naar Nederland ben moeten komen. Uitdroging en ik tegen een burn-out aan, maar geen zorgen ik voel me nu beter dan ooit. Misschien heeft dit zo moeten zijn om er uiteindelijk sterker van te worden. Ik geloof niet in toeval. Dank aan alle vrienden en kennissen voor de morele ondersteuning.

In de maand juli heeft de voormalig Minister van Sociale Zaken van Burkina Faso een week bij mij thuis gelogeerd. Ze was erg onder de indruk van het vele werk wat we hier verzetten. In Burkina Faso werkte ik nauw met haar samen in verband met het Centrum voor straatkinderen.Ook wil ik even vermelden dat ik genomineerd ben voor de 'Meer dan Handen Awards'. De gemeente Roermond heeft in samenwerking met stichting Wel.kom deze landelijke aktie opgepakt en uit 12 genomineerden voor de categorie 'Passie' zit ik bij de laatste drie. De bekendmaking van de winnaar is eind september in de Tuinzaal van het Stadhuis te Roermond en deze gaat door naar de landelijke finale. Wethouder Kemp heeft de genomineerden thuis verrast met een bloemetje.

Op 22 augustus jl. hebben wij circa 170 personen mogen verwelkomen op de door ons georganiseerde informatieavond. Wij hebben daar een DVD vertoond van de reis van de wethouders Kemp en IJff naar Burkina Faso. Een zeer, zeer geslaagde avond mag ik zeggen. Tijdens deze bijeenkomst hebben wij onze nieuwe Ambassadeur voor onze Stichting bekend gemaakt: Drs Karin Straus, 2e kamerlid VVD. Karin nogmaals welkom!!!

Het is natuurlijk te veel om op te noemen wat we als Stichting in de afgelopen maanden in Nederland hebben gedaan. Veel DVD presentaties voor serviceclubs, met onze verkoopstand met Afrikaanse spullen erop uitgetrokken, bedrijven bezocht, etc.

Ik heb natuurlijk weer veel zin om naar Burkina Faso af te reizen. Er ligt daar volop werk op me te wachten. De opstart van het nieuwe jaar van het Centrum voor straatkinderen, de aankomst van de 40f container die we verscheept hebben, een aantal projecten in Namsigui zo snel mogelijk opstarten en het restaurant ‘Pierini’ gaan opknappen, inrichten en operationeel maken.

Ik beloof jullie weer regelmatig op te houden van waar ik mij zoal mee bezig houd.

Er blijft genoeg te doen!!!

Monique Wolters
woltersmonique@hotmail.com