Beste allemaal,

Het is al weer te lang geleden dat jullie van mij gehoord hebben. Ik weet het. Geen excuus, dat ik het druk heb. Ben er nu dus toch eindelijk voor gaan zitten om jullie op de hoogte te stellen van wat zich hier in Burkina Faso heeft afgespeeld de laatste tijd.

Op Facebook heb ik verscheidene malen bericht gedaan van de voedselcrisis die hier aan het beginnen is. Er zijn hulporganisaties die momenteel zakken meel verkopen tegen een sociale prijs. Wij als kleine stichting kunnen hier niet veel aan doen, maar gelukkig hebben een aantal mensen op mijn berichten gereageerd en hebben wij een aantal zakken meel vroegtijdig kunnen inkopen. Deze staan opgeslagen en volgende maand zal ik ze aan families uitdelen die deze hulp het meest nodig hebben.

De laatste twee weken van maart heeft Margot Boumans, onze secretaris, mij bezocht. We hebben veel projecten ter plekke kunnen bespreken en nieuwe plannen voor de toekomst bekeken. In het dorpje Namsigui werken we voornamelijk samen met een grote groep vrouwen. Zij hebben inmiddels door onze hulp een graanbank kunnen opzetten, een geitenproject opgestart, een microkrediet project gerealiseerd en een zeepmakerij opgezet.
Alle vier projecten lopen fantastisch en zonder enig probleem. Fantastisch dames van Namsiqui!


 
 

Onze kleuterschool in Namsigui bestaat inmiddels sinds 2005. Al zeven jaar dus. En nog steeds tevreden kinderen op de school!!!

 


 

Een dan hebben nog ons Restaurant/leeratelier. Fantastisch. We hebben een perceel gehuurd voor een aantal jaren waar er een restaurant hebben opgezet. 4 Jongens uit ons Centrum voor straatkinderen volgen hier een opleiding tot kok of in de bediening. Het restaurant loopt goed en het is dus een project waar geen geld bij hoeft. We komen uit de kosten en dan mag goed genoemd worden. Wanneer de jongens voldoende kennis bij ons hebben opgedaan zullen ze voor een verdere stage naar een hotel of restaurant in de hoofdstad Ouagadougou gaan. Hun toekomst is zo verzekerd!!
 

 

 

 
 

Ons Centrum voor straatkinderen functioneert ook naar volle tevredenheid. We hebben dit jaar veel jongere kinderen in de groep. 12-13 jaar. Niet gemakkelijk. Zij hebben weer een heel andere manier van aanpak nodig dan jongens van 16-17 jaar. Onze groepsleiders aangesteld door het Ministerie van Ministerie van Sociale van Burkina Faso zijn gespecialiseerd en hebben voor elk probleem een oplossing.

Vorige week zijn we met de kinderen op kamp geweest naar het dorpje Namsigui. Twee nachten hebben we daar doorgebracht. De kinderen hebben in het dorp de markt schoongeveegd als dank voor de gastvrijheid, een voetbalwedstrijd tegen de jongeren van Namsigui gespeeld en o.a. de artisanale goudmijnen bezocht. Een welkome afwisseling voor hen. Ze hebben er erg van genoten.

Eind mei zal ik weer voor drie maanden naar Nederland komen. We zullen er weer hard aan moeten gaan werken om de door ons opgezette projecten te kunnen blijven financieren. Het zal niet gemakkelijk worden, maar we hebben een clubje van actieve mensen. Heeft u ideeŽn voor ons mail ons dan gerust!

Monique Wolters