Beste Allen,

Sinds een maand in Burkina Faso en nog een maand te gaan.
En net de 2 heetste maanden van het jaar, maar dat wist ik van te voren.
Maar dat het zo warm zou zijn. Zelfs de Burkinabé hebben het heet.
Maar door een beetje het tempo aan te passen, kom je de dag door.

Het afgelopen jaar en het komende jaar ben ik iets minder in Burkina Faso vanwege de privé omstandigheden in Nederland. Met Kerst en in maart nog even in Roermond geweest.
Het is niet altijd gemakkelijk in twee werelden te leven!

Gelukkig gaat het met de projecten goed.
Ons project Auberge heeft wel te kampen met de stroomstoringen en waterproblemen, maar wie niet hier. Er is een tekort aan water en men sluit regelmatig de waterleidingen af. Om de buurt krijgen de wijken watertoevoer. Lastig, maar we redden het.
Ook hebben we in dit project moeten investeren in veiligheid. Dit op advies van de Minister van Veiligheid, als gevolg van de aanslag in Ouagadougou op 15 januari jl. Dus nu hangen er beveiligingscamera's, bagage van de gasten wordt gefouilleerd en de gasten worden gescand. Iedereen heeft hier alle begrip voor.

Het door ons gebouwde lyceum in het dorpje Namsigui is bezig met het 2e lesjaar. We kunnen alleen maar zeer tevreden zijn. De derde en tevens laatste fase van dit project is in uitvoering. Dit project is mede tot stand is gekomen middels financiele ondersteuning van de Adventsaktie in Nederland. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de bouw van 2 woningen voor de leraren, de bouw van een kleine bibliotheek voor de leerlingen en een vergader- / werkruimte voor de leraren.
Boeken voor de bibliotheek zijn geleverd, zoals ook 750 studieboeken voor de leerlingen. Deze zullen bij aanvang van het nieuwe schooljaar in gebruik genomen gaan worden.

Onze kleuterschool heeft zoals elk jaar weer genoeg leerlingen. 64 dit jaar. De exploitatie van de kleuterschool zal komend jaar overgaan van het Ministerie van Sociale Zaken naar het Ministerie van Lager Onderwijs. We zullen hier hopelijk weinig van merken, want in de 10 jaar dat wij met het Ministerie van Sociale Zaken hebben samengewerkt is alles altijd perfect verlopen. Via het Ministerie wordt nl. een leraar aangesteld die is opgeleid door hen.

Wat betreft ons Centrum voor straatkinderen is het leuk te kunnen melden dat 3 van onze 36 jongens zijn uitgekozen door een organisatie om een technische opleiding in de stad Kaya te kunnen volgen voor de duur van 2 maanden. Wij hopen hen hiermee door te kunnen laten gaan in het komend opleidingsjaar, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de resultaten die ze gaan behalen.
Een van hen volgt de opleiding elektriciteit en de 2 anderen de opleiding tot smid.
De anderen 33 volgen nog steeds onze eigen vakopleidingen of bezoeken de school in de buurt.

Mocht u meer info willen over onze Stichting kijk dan gerust op www.kinderhulpbf.nl

Mocht u mij persoonlijk willen spreken of ontmoeten tijdens de maanden dat ik in Roermond zal verblijven (juni/juli/aug/sept) stuur mij dan een mail of bel mij op nr 06.30939092

Dank voor uw ondersteuning!

Vriendelijke groeten vanuit Burkina Faso

Monique Wolters

Belangrijke data:

- 27 en 28 juli Sjommelmert Roermond