Beste allemaal,

Tijd voor een nieuw bericht van mij. Het is hier momenteel erg warm. Elke dag rond de 40C, wel met wind, maar deze is warm. Ook komen de nodige zandhozen voorbij. Het is Harmattan en dat merk je. Lekker stoffig dus en niet echt goed voor de luchtwegen. Maar er wordt niet voor niets gezegd dat tropenjaren dubbel tellen.

De baby waarover ik in het vorig bericht sprak is momenteel voor de operatie in het ziekenhuis in Ouagadougou. Ik wacht op bericht van hen. Zodra ze terugkomen naar Kaya komen ze zeker meteen langs om de baby te tonen.

De hitte heeft gelukkig nog geen invloed op onze kippen. Op het golfplaten dak liggen stromatten tegen de warmte en momenteel houden we deze nat met water. Een beetje extra werk, maar de kinderen helpen enorm. Ik moet zeggen dat wanneer er iets extras
te doen is qua werk in het Centrum voor straatkinderen de meeste van de kinderen meteen komen helpen.

 Tijdens de Paasvakantie krijg ik 6 personen op bezoek uit Nederland. Zij gaan 2 weken bij mij in Kaya en in Namsigui doorbrengen. Ze komen voor een sportproject en er wordt voor de jeugd in Kaya en Namsigui van alles georganiseerd. Een speurtocht, een voetbaltoernooi waaraan 8 scholen meedoen, een spellenochtend voor de kinderen voor de kleuterschool en voetbalwedstrijden in Namsigui en dans en sport met de kinderen van ons Centrum voor straatkinderen. Het zullen 2 drukke weken worden, maar ik ben er van overtuigd dat aangezien het enthousiasme van de groep het 2 mooie weken zullen worden. Ik doe hier achteraf nog verslag over.

We hebben ook de nieuwe waterfilters geplaatst. Ze geven 99% schoon drinkwater en dit is natuurlijk perfect voor de hygiŽne. Ze staan naast waterpompen en kunnen dus vrij gemakkelijk gevuld worden. Een mooie uitvinding.Het project voor de latrines vordert ook. De platen zijn klaar en de families zijn hun gaten aan het graven. Dan kunnen de platen verdeeld worden.

 Ik laat het even bij dit summiere nieuws, want ik moet zeggen dat ik het de laatste dagen erg druk heb met van alles en nog wat. Ik ben nu in Ouagadougou en vandaar uit kan ik beter documenten met fotoís mailen. In Kaya is de verbinding erg langzaam.
Volgende keer meer. Belooft!

Monique