HOMELANDINFOWERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERSLINKSCONTACT
  
Vlag Burkina Faso 

LANDINFO

  FB
     

Afrika

FB
Volg ons ook op Facebook!

 

 

Oorsprong:
Burkina Faso ligt in West-Afrika en is omringd door Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana en Ivoorkust. In de 15e eeuw werd het land geregeerd door de Mossi-dynastie, een Koninklijke familie. Tijdens de Franse kolonisatie, van 1897 tot 1960, heette het land ‘Opper-Volta’. De inwoners worden Burkinabe genoemd.

 

Met een oppervlakte van 274.200 vierkante meter is het huidige Burkina Faso bijna
7 keer groter dan Nederland. Er wonen 13,2 miljoen inwoners, onderverdeeld in meer dan 60 etnische groepen. De Mossi’s, afstammelingen van het oude koningsgeslacht, zijn het talrijkst. De officiële taal is Frans; 50% van de bewoners belijdt de Islam, 40% blijft trouw aan eeuwenoude animistische godsdiensten, de overige 10% is christen, hoofdzakelijk rooms katholiek. De hoofdstad is Ouagadougou.

Burkina Faso

Oprechte mensen:
'Burkina Faso’ betekent: 'land van de oprechte mensen'.
In tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen staat Burkina Faso bekend als een veilig land, zowel voor de inwoners als voor de bezoekers. Maar Burkina Faso is ook een van de armste landen ter wereld en een van de 21 landen die structureel door onze regering worden gesteund binnen ontwikkelingssamenwerking. 90% van de bevolking probeert via landbouw te overleven, maar is afhankelijk van de erg schaarse regenval. De natuur heeft een groot deel van dit Sahel-land tot woestijn herschapen, maar ook een sterke ontbossing en uitputting van de bodem zorgen er voor dat er rond de hoofdstad Ouagadougou nauwelijks iets groeit.

Namsigui

Namsigui is een klein dorpje van circa 1100 inwoners in de provincie Sanmatenga en ligt 24 km ten noordwesten van de stad Kaya. De bevolking bestaat uit Mossi en Peulh en gedurende het droge seizoen treft men er ook nomadenstammen aan. De Mossi houden zich voornamelijk bezig met de landbouw en de Peulh in hoofdzaak met veeteelt. Het zijn de belangrijkste bronnen van inkomsten van de bevolking.

Een wandeling door het dorp brengt je eeuwen terug in de tijd. De bevolking woont er in eenvoudige lemen hutjes waar tussendoor de geiten, varkens, kippen en schapen lopen. De bodem is droog en arm. Geen rijkdom, geen overdaad.

 

Burkina Faso is het op drie na armste land ter wereld!

 

Meer informatie over Burkina Faso op: Wikipedia

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso