Banner

HOMELANDINFOWERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERSLINKSCONTACT
 
vlag   NIEUWS 2015   FB
   

   

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

(C) Stichting Burkina Faso

 

2015 | 2014 |2013 |2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2005
 

december 2015

Stichting Burkina Faso krijgt cheque van 6000 euro

InpakaktieDe jaarlijkse inpakservice van Designer Outlet Roermond heeft 6.000 euro opgeleverd. De opbrengst van deze succesvolle december 2015 actie gaat, net als in voorgaande jaren, in zijn geheel naar de stichting kinderhulp Burkina Faso. De donatie wordt besteed aan projecten die de stichting Burkina Faso realiseert, coördineert of exploiteert. Marc Bauwens, General Manager van Designer Outlet Roermond, overhandigde de cheque aan Ingrid Schouten-Minten, Monique Wolters en Margot Bouwmans, initiatiefnemers van de Stichting Burkina Faso.

Foto: Sandra Huntjens - Van links naar rechts Margot Boumans van de Stichting Burkina Faso, Silvie Nollen, Senior Marketing Executive van Designer Outlet Roermond, Monique Wolters en Ingrid Schouten-Minten van de Stichting Burkina Faso, Marc Bauwens, General Manager van Designer Outlet Roermond.


 

december 2015

Nieuwsbrief najaar 2015 is verschenen

 

Nieuwsbrief2015De Nieuwsbrief najaar 2015 van de stichting Kinderhulp Burkina Faso is uit en kunt u HIER lezen.

 

 


 

oktober 2015

Bericht nummer dertig van Monique

 

MoniqueMonique schrijft dit keer dat de scholen in Burkiba Faso weer zijn begonnen, over het Centrum voor straatkinderen, de sponsorwerving en haar aanstaande vertrek naar Burkina Faso. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.


 

juli 2015

Kinderhulp Burkina Faso op Sjòmmelmert

sjommelmert
Ook dit jaar was de Stichting Kinderhulp Burkina Faso present op de jaarlijkse Sjòmmelmert in Roermond om zich te presenteren, leuke spulletjes uit Burkina Faso te verkopen en voorlichting te geven aan belangstellenden. Aan het team was dit jaar Emma Keuven toegevoegd die op haar charmante en innemende wijze vele sleutelhangertjes aan de vrouw of man wist te brengen. Emma is overigens geen onbekende, want ze heeft op YouTube een druk bezocht videokanaal. Deze 47e editie van de Sjòmmelmert was voor de stichting, ondanks een paar zomerbuitjes, dan ook een groot succes.


juli 2015

Bericht negenentwintig van Monique

 

MoniqueMonique schrijft dit keer onder meer over de iets anders verlopen eerste zes maanden van 2015, het regenseizoen in  Burkina Faso, over de container vol met goederen, de renovatie van de lagere school en het werven van sponsorgelden. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.

 


juni 2015
Burkina Faso blij met rennend Eerschot

 

sponsorloopOp donderdag 21 mei hebben bijna alle kinderen van basisschool Eerschot actief meegedaan aan een sponsorloop. Na schooltijd liepen veel kinderen rondjes van ongeveer 850 meter rondom het schoolgebouw. Na het afstempelen van een ronde gingen de kinderen weer gewoon door. Zo werden er veel rondjes gelopen met als record 24(!) ronden door Tristan uit groep 6B. Het eindresultaat van deze sponsorloop is uitgekomen op € 3.265,26. Hiervan zal een groot deel geschonken worden aan enkele scholen in het Afrikaanse land Burkino-Faso, waar Rob Vervoort (vorig jaar leerkracht op de school) dit jaar werkzaam is geweest en een goed doel heeft gevonden voor de schoolkinderen daar. Nog voor de zomervakantie zal Rob basisschool Eerschot bezoeken en wordt het bedrag aan hem overhandigd. (Bron: Mooirooi.nl)


juni 2015
Basisschool De Balans in actie voor kinderen Burkina Faso

 

De BalansEen fantastisch initiatief van Isa Pijnenborg heeft geleid tot een geldbedrag van maar liefst € 1260,- bestemd voor de stichting Kinderhulp Burkina Faso. Isa zag tijdens een bezoekje aan haar oma beelden van Burkina Faso en werd geraakt door de omstandigheden hoe kinderen daar hun leven leiden. Isa besloot niet bij de pakken neer te zitten en ging over tot actie waarbij ze haar school voor speciaal onderwijs De Balans, onder de leiding van juffrouw Katja van der Voort, mee wist te trekken in haar enthousiasme. Na een voorlichting over de projecten van de stichting door de bestuursleden, startten de leerlingen met de verkoop van in Burkina Faso gemaakte sleutelhangertjes. Elke verkochte sleutelhanger leverde € 2,00 op voor de stichting. Het bij elkaar gebrachte geld zal besteed worden aan schoolgeld voor kinderen in Burkina Faso.

 

 

maart 2015
In YGC TerZake aandacht voor het werk van Monique

Logo YGCDe Young Girls Community is een groep energieke en enthousiaste zakenvrouwen die elkaar stimuleren, versterken en zaken met elkaar doen. Samen vormen zij de vrouwelijke vernieuwende variant van het Old Boys Network. De deelnemers aan de Community zijn jong van geest en divers in achtergrond en leeftijd. Ze komen zowel uit de profit als de non-profit en vinden het belangrijk kennis en ervaringen te delen om persoonlijk en zakelijk te kunnen groeien. Young houdt in: van begin dertig tot de pensioenleeftijd. In de Nieuwbrief YGC TerZake, van 28 mei ook speciale aandacht voor Monique Wolters en de Stichting Kinderhulp Burkina Faso. Haar bijdrage staat HIER.


 

maart 2015

Posa Barka!

 

TransportVeel vrijwilligers hebben ons geholpen om het containertransport weer mogelijk te maken. Dank aan alle 'donateurs' van goederen! Posa Barka!!

 

 


 

maart 2015

Fondswerving voor drinkwatervoorziening

 

Loop naar de PompIn het najaar van 2014 is Loop naar de Pomp benaderd voor de sponsoring van een drinkwatervoorziening in de dorpen Bissighin en Gnagado. Beide zijn 'zusterdorpjes' van Namsigui; het dorp waar de stichting Kinderhulp Burkina Faso al bijna twintig jaar projecten opzet voor kinderen. Het jaar 2015 staat voor Loop naar de Pomp geheel in het teken van fondswerving voor een drinkwatervoorziening in de dorpen Bissighin en Gnagado. Lees HIER alles over het nieuwe project.

 


 

februari 2015

Voetbalmaterialen van Football Maties voor onze stichting

 

Football MatiesDe Stichting Football Maties heeft ons voorzien van 100 paar voetbalschoenen, 100 ballen en sporttenues voor 10 teams. Wij zullen de spullen gaan gebruiken in ons Centrum voor Straatkinderen in Kaya. Football Maties is een stichting die sinds 2010 actief is en zich ten doel heeft gesteld om andere stichtingen en organisaties, die voetbal voor kinderen in ontwikkelingslanden gebruiken als middel om kinderen ‘Social Skills’ bij te brengen te ondersteunen en te stimuleren. De focus ligt daarbij vooral op projecten in Afrika. Football Maties kan altijd tweedehands voetbalschoenen gebruiken, die kunnen worden gestuurd naar Tivolilaan 205, 6824 BV Arnhem. Op www.footballmaties.nl staat exact beschreven hoe u dat kunt doen. De sportkleding die wij hebben ontvangen was onder andere afkomstig van VRC Veenendaal.


 

  

© Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Aangepast: 11 januari 2016