Banner

HOMELANDINFOWERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERSLINKSCONTACT
 

vlag

 

 

 

 

 NIEUWS 2018

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

(C) Stichting Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 
 
2015 | 2014 |2013 |2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2005
 

juni 2018
Vastenactie 2018

 

vastenactieElk jaar wordt er binnen de kerkparochies van Roermond tijdens de vastentijd geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar viel de keuze op onze stichting, de Stichting Kinderhulp Burkina Faso. Met veel enthousiasme werd aan ons, de bestuursleden, de gang van zaken tijdens deze Vastenactie uitgelegd. Er zouden collectes tijdens de missen worden gehouden, enkele deur-aan-deur collectes, we moesten affiches en folders over onze projecten aanleveren, kortom er werd alles uit de kast gehaald om de kerkgangers te enthousiasmeren. Maar ook van ons werd verwacht dat wij ons steentje zouden bijdragen door in alle deelnemende parochies tijdens een H. Mis aan het begin van de vastentijd ons verhaal te komen vertellen en de noodzaak tot hulpverlening te belichten. Dit alles heeft geleid tot een fantastische opbrengst die wij met veel liefde en vertrouwen zullen aanwenden om hulp te bieden dáár waar het echt nodig is. Wij blijven ons inzetten en werken aan kansen voor een betere toekomst voor de kinderen in het straatarme Burkina Faso.
Namens de kinderen in Burkina Faso, ‘Posa barka’, dank je wel aan alle betreffende parochies en hun vrijgevige parochianen die onze stichting een warm hart toedragen.


april 2018
Zomer 2018

 

Zomer 2018Het bestuur van de Stichting Kinderhulp Burkina Faso wenst iedereen een sprankelende zomer. Wij blijven full speed werken aan de doelstellingen van onze stichting.


april 2018
Fantastisch resultaat solidariteitsactie!

 

Mosa-RTRuim € 6.500,- haalden leerlingen van de scholengemeenschap Mosa-RT uit Maaseik-Kinrooi (België) bij elkaar met allerlei akties in het kader van de solidariteitsactie. Het bestuur van de stichting kinderhulp Burkina Faso nam de cheque in ontvangst tijdens de picknick-rock op de cour van de school. Bedankt voor jullie enorme inzet.


april 2018april 2018
€ 3.800,- voor de stichting

 

ZandmannetjeIn het kader van de solidariteitsactie haalde de leerlingen van Mosa-RT uit Kinrooi ((België) het fantastische bedrag van ruim € 3.800,- bij elkaar voor onze stichting. In een creatief uitgevoerde “act” die het “zandmannetje” uitbeeldde werd de cheque overhandigd aan Monique Wolters Ingrid Schouten-Minten en Margot Boumans. Posa barka, hartelijk dank!
Wij zijn de motor, jullie zorgden voor veel “benzine”!

 

februari 2018

Verslag reis oud-deken Theo Willemssen

 

ReportageVoor oud-deken Theo Willemssen ging een lang gekoesterde reis naar Burkina Faso in vervulling. Daar kon hij met eigen ogen het werk van de stichting Kinderhulp Burkina Faso bekijken. Een uitgebreid verslag over deze reis stond in weekkrant VIAroermond.

Klik op de afbeelding voor een leesbaar formaat


 

januari 2018

Videoregistratie Burkina info TV

Mosa-RTBurkina info TV maakte dit bijzondere verslag over het tienjarig jubileum van ons Centrum voor Straatkinderen Béog Koamba. Dit hebben we gevierd met een 'city-run' voor 300 kinderen en aansluitend een officieel gedeelte met diverse genodigden, vrienden, bekenden en buurtbewoners.

Geplaatst door Margot Boumans op woensdag 31 januari 2018

januari 2018

Voorlopig afscheid van Burkina Faso

 

Terug naar huisNa 15 dagen Burkina Faso keren Ingrid Schouten-Minten, Monique Wolters, Margot Bouman-Puts en 'deken' Theo Willemssen vanavond, 29 januari weer terug  naar huis. Het waren intensieve, vermoeiende maar ook hartverwarmende weken, zeker de laatste 10 dagen samen met 'deken' Theo Willemssen. Het bestuur heeft hem alle projecten laten zien die onze stichting hier de afgelopen twintig jaar heeft gerealiseerd en de dames hebben nog nooit iemand zo vaak het woord 'incroyable' horen zeggen. Eén stichting, drie vrouwen met één doel: een kans op een betere toekomst voor de kinderen in dit straatarme land.


januari 2018

Op bezoek in Burkina Faso: wens gaat in vervulling

 

Theo Willemssen Theo Willemssen

mgr. dr. Theo Willemssen, oud-kannunik, oud-bisschoppelijk vicaris en emeritus-deken van Roermond is op bezoek in Burkina Faso waarmee zijn grote wens in vervulling gaat om met eigen ogen de projecten van Kinderhulp Burkina Faso te zien. Samen met het voltallige bestuur, die zoals ieder jaar de lopende projecten bezoekt in de stad Kaya en in het dorpje Namsigui, zal Theo Willemssen onder andere ook het lyceum inzegenen en het 10-jarig bestaan van het Centrum voor Straatkinderen meevieren. Ter gelegenheid hiervan is op 27 januari in Kaya een ‘Kids City Run’. Het Roermond City Run bestuur heeft de overgebleven t-shirts en medailles geschonken om aan de kinderen die meelopen uit te reiken. De reis is voor Theo Willemssen een reis terug in de tijd, waarbij hij van elke mimuut geniet en van de ene verbazing in de andere valt.


januari 2018

Solidariteitsactie 2017/2018

 

SolidariteitsactieIngrid Schouten-Minten, Monique Wolters en Margot Bouman-Puts van de  de stichting hebben donderdag 11 januari de hele dag in het kader van de solidariteitsactie 2017/18 ten behoeve van de Stichting Kinderhulp Burkina Faso presentaties gegeven op de eerstegraadsschool Mosa-RT in Kinrooi België.


 
  

© Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Aangepast: 17 december 2018