HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
  
  NIEUWS 2013  FB
  

2015 | 2014 | 2013 |2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2005

  

 

 

02 september 2013

Hoog bezoek in Roermond

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso
Mevrouw Pascaline Tamini, voormalig minister van Sociale Zaken in Burkina Faso en nu senaatslid, was voor een privébezoek in Roermond. Met mevrouw Tamini heeft de stichting samengewerkt voor het Centrum voor Straatkinderen in Kaya, Béog Koamba. Tijdens een gezamenlijke lunch in het ECI-café in Roermond werd er op velerlei gebied van gedachten gewisseld. Hierbij waren aanwezig Karin Straus, lid van de Tweede Kamer, de Roermondse wethouder Wim Kemp, voormalig directeur van het stedelijk museum Ridsert Hoekstra en de bestuursleden van de stichting Kinderhulp Burkina Faso, Monique Wolters, Ingrid Schouten-Minten en Margot Boumans.


 

20 augustus 2013

Penningmeester in de bloemetjes

© Stichting Kinderhulp Burkina FasoDe penningmeester van de Stichting Kinderhulp Burkina Faso, Jan Withaar en zijn echtgenote Wil zijn door de overige bestuursleden zomaar in de bloemetjes gezet. "Jan en Wil bedankt voor jullie jarenlange inzet en we hopen dat we nog lang van jullie diensten gebruik mogen maken."

 


 

28 juli 2013

Ook stichtingsleden actief op Roermondse Sjómmelmert

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso
Nog een foto van de 'Sjómmelmert 2013' waar de Stichting Kinderhulp Burkina Faso elk jaar present is om zelf meegebrachte spullen uit Burkina Faso te verkopen en voorlichting te geven over alle projecten etc. de tweede dag van de  kwam de 10-jarige Femke

 


 

26 juli 2013

Onverwachte hulp op Roermondse Sjómmelmert

© Stichting Kinderhulp Burkina FasoOp de tweede dag van de Sjómmelmert kwam de 10-jarige Femke de gelederen versterken. Femke, die een grote fan is van de stichting 'Kinderhulp Burkina Faso', heeft zoveel teenslipper-sleutelhangers aan het 'sjómmelende' publiek kunnen verkopen, dat er een nieuwe bestelling geplaatst moet worden. Jong geleerd oud gedaan!

 


 

21 juli 2013

Korte update van Monique

© Stichting Kinderhulp Burkina FasoBeste Allemaal, sinds meer dan een maand ben ik weer in Nederland. Tijd voor een korte update.

Natuurlijk gaat de eerste tijd de aandacht uit naar familie en vrienden. Ook even acclimatiseren. Ik merk dat wanneer ik terug ga naar Burkina Faso ik me makkelijker aanpas aan het leven, dan wanneer ik weer naar Roermond kom. Nederland is wat gehaaster.

 


 

15 juli 2013

Monique te gast in 'Tegen de Klok'
 

Monique Wolters was te gast in het Programma van RTVRoermond 'Tegen de Klok', waarin presentatrice Yvonne Heuvelmans de tijdklok start en binnen 7 minuten vijf dilemma's aan Monique voorlegt. U kunt het programma hier terugzien.

 

 

 


 

05 juni 2013

Fantastische opbrengst Golftoernooi

Op 31 mei jl. werd er op de banen van Crossmoor Weert voor de tweede keer een golftoernooi georganiseerd. Vooraf was bepaald dat de opbrengst van het toernooi bestemd was voor de medefinanciering van de bouw van een middelbare school in het dorpje Namsigui, waarvoor vorig jaar door ons bestuurslid Ingrid Schouten-Minten de actie One4you was gestart. Mede door de fantastische opbrengst van het Golftoernooi, aangevuld door een premie van Wilde Ganzen, de inzamelingsactie One-4-you op de basisscholen en de uitverkiezing door de landelijke Adventsactie om dit project de komende drie jaar te ondersteunen, zullen de kinderen in en rondom het dorpje Namsigui volgend schooljaar plaats kunnen nemen in de schoolbanken. In september wordt al gestart met de bouw van deze middelbare school.

 


19 april 2013

Kinderarbeid de wereld uit

Kinderarbeid
Monique laat via Facebookweten: "Geweldig nieuws! De Kampala declaration 'Working towards Child Labour Free Zones' is unaniem aangenomen door 120 vertegenwoordigers uit 24 landen wereldwijd, met ILO als getuige! Kinderarbeid de wereld uit - het kan, als iedereen samenwerkt!" www.stopkinderarbeid.nl

 1
8 april 2013

Een betaalde baan!

Baan
Monique laat weten: "Onze Augustin die een praktijkopleiding in ons Restaurant 'Pierini' volgt is begonnen aan een 2-daagse stage in Brasserie Cappuccino te Ouagadougou. Hij heeft al mogen vernemen dat wanneer ze zien dat hij gemotiveerd is, hij grote kans maakt op een betaalde baan. Zal de energie die ik in hem heb gestoken vruchten afwerpen? Ik hoop het, want dan kunnen we zeggen: van Centrum voor straatkinderen naar een betaalde baan in de bediening! Augustin heeft inmiddels te horen gekregen dat hij op een vaste baan mag rekenen! Trots!"

 


 

18 april 2013

Stichting Kinderhulp Burkina Faso op Open Dag

 

Open dagZaterdag 13 april vierde Jalema met een Open Dag het 65-jarig bestaan. Het bedrijf uit Reuver deed dat naar aanleiding van de opening van nieuwe bedrijfsgebouwen, producten en diensten. Kinderhulp Burkina Faso was met twee bestuursleden en een presentatie van de partij.

 


 

15 februari 2013

De update van Monique gaat deze keer over zieken en gehandicapten

 

Gehandicapten Wanneer iemand ernstig ziek is in Burkina Faso is er vaak geen geld voor behandeling. Mensen riskeren dus te sterven door een tekort aan financiële middelen. Zonder geld, geen behandeling! Ziekenhuizen die nog steeds niet van alle benodigde apparatuur zijn voorzien. Patiënten moeten de verblijfskosten, consulten, behandelingen en medicijnen zelf betalen. Slechts een maal per dag krijgt de patiënt een maaltijd. De rest van de maaltijden moet door de familie verzorgd worden. Ook met er dag en nacht een familielid bij de patiënt aanwezig zijn om deze te wassen, medicijnen te halen, maaltijden te verzorgen, etc etc.

 -LEES DE HELE UPDATE HIER-

 


 

5 februari 2013

Spek de Kas van onze Club!

 

CoxpointsOnze stichting heeft de kans gekrege om mee te doen aan de CoxPoints Sponsoractie van Cox & Co uit Roermond. Wil je dat onze club veel geld ophaalt? Zorg dan dat je actief meedoet aan deze actie. De hoogte van het gespaarde bedrag hangt namelijk af van jullie, onze leden!

Hoe werkt het?

Iedereen kan de gratis spaarkaart, genaamd CoxPoints Card aanvragen. Per hele bestede euro ontvang je 5 CoxPoints* op je CoxPoints Card. Iedere CoxPoint heeft een waarde van €0,01. Per bestede euro in één van de Cox & Co vestigingen spek je de clubkas dus met maar liefst €0,05. Na iedere spaarperiode van zes maanden ontvangt de vereniging het totaal gespaarde bedrag in de clubkas. Als bonus verhoogt Cox & Co het gespaarde bedrag met maar liefst 50%!
-LEES VERDER-

 


 

31 januari 2013

Beste allen

 

Ons laatste uitgevoerde project is de opstart van een groentetuin.
In het dorpje Namsiqui, 23 km verwijderd van het stadje Kaya. De tuin hebben we aangelegd vlak bij een waterpomp. De vrouwen van de wijk Zimidin beheren deze tuin. Een vrouw is Chef van de tuin en samen werken ze aan een betere toekomst voor hun kinderen. We zijn natuurlijk begonnen met het plaatsen van afrasteringpalen en het hekwerk. Dit om loslopend vee buiten de tuin te houden. Daarna is het stuk land ‘schoongemaakt’ en hebben we de zaaibedden aangelegd. Momenteel is de gehele oppervlakte van de tuin in gebruik. De groenten worden verkocht aan de dorpelingen of aan wederverkopers in de stad Kaya. Onderstaande foto’s tonen het resultaat en spreken meer dan mijn woorden.

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso


 

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

  

© Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Aangepast: 11 januari 2016