HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
  
  NIEUWS 2014  FB
  

2015 |2014 |2013 |2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2005

  

 

 

24 december 2014

Stichting Remunj veur Burkina Fasso schenkt 8000 euro

 

Overhandiging ChequeDinsdag 23 december werd een cheque ter waarde van 8.000 euro overhandigd aan Monique Wolters van de Stichting Kinderhulp Burkina Faso. De Roermondse ondernemers Hugo Breugelmans, Wim Cox, Hans Rademakers, Roger Geurtz en Sybert van Keeken hebben zich ingezet om dit bedrag bij elkaar te brengen. Met dit geld wordt Monique Wolters in staat gesteld om een 2e auto te kopen voor haar werk in Burkina Faso. De auto wordt ingezet voor het vervoer naar artsen of het ziekenhuis en boodschappen en voor boodschappen.


 

11 december 2014

Inpakservice Designer Outlet levert 6000 euro op

 

Cheque Monique Wolters (midden) van de stichting kinderhulp Burkina Faso ontving uit handen van Marc Bauwens (tweede van rechts) en Silvie Nollen (links) van Designer Outlet Roermond een cheque van maar liefst 6.000 euro! Het was de opbrengst van de feestelijke inpakservice die het Designer Outlet Roermond jaarlijks organiseert. Monique werd vergezeld door bestuursleden Ingrid Schouten-Minten (tweede van links) en Margot Boumans-Puts (rechts).


11 december 2014

Adventsactie 2014

 

In de Adventsactie 2014 aandacht voor het project 'Zandmannetjes' in Burkina Faso. Klik HIER voor meer informatie en om dit project te steunen!

 


 07 december 2014

11-jarige Isa schenkt Sinterklaascadeautjes aan arme kinderen in Afrika

Isa PijnenborgROERMOND - De 11-jarige Isa heeft zaterdag 6 december haar gisteren gekregen Sinterklaascadeautjes geschonken aan de arme straatkinderen in Burkina Faso, Afrika. Ze kwam het geld dat ze gisteren voor Sinterklaas kreeg, brengen naar Monique Wolters, die het over enkele weken meeneemt naar de straatopvang voor kinderen in het arme Afrikaanse land. Enkele honderden euro’s had Isa bij elkaar gesprokkeld. Ze had speciaal om geld gevraagd met de bedoeling dit aan Monique Wolters mee te geven. Vanmiddag kwam ze met haar moeder Marcia Pijnenborg en haar oma Marjo Geuskens naar de Brugstraat in Roermond, om het geld aan Monique te overhandigen. Lees HIER het hele bericht. TVEllef maakte het onderstaande verslag.

 


05 december 2014

Nieuwsbrief najaar 2014 is verschenen

 

Nieuwsbrief2014De Nieuwsbrief najaar 2014 van de stichting Kinderhulp Burkina Faso is uit en kunt u HIER lezen.

 

 

 


 24 november 2014

Terreinwagen aangekomen in Burkina Faso

 

De vier Roermondenaren die twee weken geleden op initiatief van ondernemer Wim Cox naar Burkina Faso zijn afgereisd voor een hulpactie, hebben zich zondag 23 november, na een reis van bijna 8000 kilometer, bij Monique Wolters gemeld.
Monique neemt niet alleen de tereinwagen in ontvangst maar ook het geld dat zo'n 60 bedrijven en 1000 inwoners van Roermond bij elkaar hebben gebracht. De video toont het feestelijke onthaal van Wim Cox, Tom van Dartel, Pascal Thiesen en Ridsert Hoekstra.

 

 


 

22 november 2014

Bericht achtentwintig van Monique

 

MoniqueMonique schrijft dit keer onder meer over de spannende periode die Burkina Faso doorgemaakt heeft, het starten van voorlichtingsbijeenkomsten, het lyceum en de op handen zijnde aankomst van de terreinwagen met Wim Cox, Ridsert Hoekstra, Pascal Thiessen en Tom van Dartel. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.

 


 

10 november 2014

Terreinwagen op weg naar Burkina Faso

Jeep vertrokkenNa maandenlange voorbereidingen zijn zondag 9 november vier Roermondenaren - Wim Cox, Ridsert Hoekstra, Pascal Thiesen en Tom van Dartel - naar Burkina Faso vertrokken om de door hen gefinancierde 'jeep' te overhandigen aan de Monique Wolters. Om extra geld in te zamelen is de auto bestickerd met voor dit doel verkochte bedrijfslogo's en pasfoto's. Daarnaast hebben diverse Roermondse ondernemers voor extra funding gezorgd. De auto werd zondag om 09.30 uur op de Markt in Roermond gezegend door hulpbisschop Mgr. Everard de Jong.

De reis kan op de voet gevolgd worden via: www.reismeenaarafrika.nl


 

10 oktober 2014

Fantastische opbrengst Goeden Doelen wedstijd

BurggolfDe damescie van Burggolf Herkenbosch heeft 30 september een Goeden Doelen wedstrijd gespeelt die in het teken stond van de straatkinderen 'Béog Koamba' in Burkina Faso. Na de wedstrijd gaf bestuurslid Margot Boumans een presentatie over de projecten van de stichting Kinderhulp Burkina Faso.


 

 25 mei 2014

'Burkina Faso Trial' schenkt terreinwagen

 

JeepBurkina Faso Trial, een initiatief van enkele Roermondse ondernemers heeft de stichting Kinderhulp Burkina Faso een terreinwagen geschonken. Het nieuwsbericht over de schenking kunt u HIER lezen.

 

 

 


06 mei 2014

Veel belangstelling voor stand op Bevrijdingsfestival

 

bevrijdingsfestivalHet bevrijdingsfestival op 5 mei in Roermond trok z'n 30.000 bezoekers. Onder een strak blauwe hemel en in een zeer ontspannen sfeer namen velen ook een kijkje op de Mondiale Markt op het Plein van de Vrijheid. Ook de stand van de Stichting Kinderhulp Burkina Faso was van de partij en stond volop in de belangstelling van het publiek.

 


 

02 mei 2014

Bericht zevenentwintig van Monique

 

Monique schrijft dit keer onder meer over jongeren die een horecaopleiding volgen, over de bouw van het lyceum zodat jongeren een middelbare opleiding kunnen volgen, het naderende tienjarige bestaan van de kleuterschool, over een informatieavond in Roermond in augustus en een nieuwe promotiefilm. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.

 


 

24 april 2014

Burkina Faso in 'Peter R. over de grens’

 

goudzoekersPeter R. de Vries stelt in zijn programma ‘Peter R. over de grens’ het schenden van kinderrechten aan kaak. In de uitzending van 2 mei is hij bij de goudmijnen in Burkina Faso. Een ontluisterend beeld over de goudmijnen en het onrecht. Met Peter R. over De grens wil De Vries niet alleen laten zíen wat er in bepaalde landen gebeurt, hij hoopt ook wat bewustzijn te creëren bij de kijker. Het bewustzijn dat we ons hier nooit bij neer mogen leggen en dat er geld nodig is om deze kinderen te beschermen tegen onrecht.

 


17 april 2014

Bestuursleden te gast bij TV Limburg

 

'Made in Limburg' is een business en lifestyleprogramma van TV Limburg waar presentator Maurice van der Linden iedere week interessante gasten ontvangt. In de aflevering van 12 april schoven onder andere de bestuursleden Ingrid Schouten-Minten en Margot Boumans bij Maurice aan tafel. Klik op onderstaande  pijl om de uitzending te zien.

 

 

 

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

  

© Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Aangepast: 11 januari 2016