HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
  
  NIEUWS 2008  FB
  

2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2005

  

 

 


Gepost op 30 december 2008

Monique's derde bericht uit Burkina Faso

 

Monique Wolters heeft haar derde bericht gestuurd uit Burkina Faso. Het verslag kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.

 


 


Gepost op 6 november 2008

Druk bezochte boekpresentatie

 

Onder grote belangstelling is woensdag 5 november het boek Béog Koamba, Kinderen van morgen in café De Verleiding gepresenteerd. De schrijfster Ingrid Schouten-Minten, overhandigde het eerste exemplaar aan de burgemeester van Roermond de heer Van Beers. [MEER]

 


Gepost op 4 november 2008

Boekpresentatie Béog Koamba, Kinderen van morgen

 

Ingrid Schouten-Minten, bestuurslid van de Stichting Kinderhulp Burkina Faso, heeft een boek geschreven over haar reizen naar Burkina Faso. Het boek, met als titel Béog Koamba, Kinderen van morgen, wordt op woensdag 5 november gepresenteerd en ligt vanaf donderdag 6 november in de boekhandel. Het kost 16,95 euro. Een gedeelte van de opbrengst van het boek is bestemd voor de Stichting Kinderhulp Burkina Faso.

 

 

 

 

 


Gepost op 27 oktober 2008

Ondersteuning door Grand Gala du Cirque 2008

 

Het Cirque d’Hiver Roermond bewijst al een kwart eeuw een wintercircus te zijn dat in en rond de piste en in de grandeur van het TheaterHotel De Oranjerie, elk jaar opnieuw weergaloze en spectaculaire performances biedt uit het internationale circusmetier. In de periferie van dit ongeëvenaarde evenement wordt op maandag 29 december het Grand Gala du Cirque georganiseerd, voor onder meer captains of industry en vertegenwoordigers van overheden.

Omdat de directie van het Cirque d'Hiver de stichting ‘Kinderhulp Burkina Faso’ een warm hart toedraagt heeft zij besloten om van ieder verkocht toegangsbewijs voor het Grand Gala du Cirque, € 25,00 te doneren aan de Stichting ‘Kinderhulp Burkina Faso’.

 


Gepost op 21 oktober 2008

Monique's tweede bericht uit Burkina Faso

 

Monique Wolters heeft haar tweede bericht gestuurd uit Burkina Faso. Het verslag kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.
 


Gepost op 17 september 2008

Monique's eerste bericht uit Burkina Faso

 

Monique Wolters heeft haar eerste bericht gestuurd uit Burkina Faso. Haar belevenissen kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.
 


Gepost op 01 augustus 2008

Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso' op SjómmelMert
 

Van 30 en 31 juli was de stichting 'Kinderhulp Burkina Faso' met een kraam present op de SjómmelMert in Roermond. De SjómmelMert is een tweedaagse jaarmarkt, braderie, rommelmarkt, hobbymarkt, kunstmarkt en liefdadigheidsbazaar. Ondanks de vrij hoge temperaturen hadden de medewerkers achter de kraam over belangstelling niet te klagen. Er werd uitleg gegeven over het werk van de stichting, spulletjes verkocht en bezoekers konden doneren in de collectebus.      

 


Gepost op 29 juli 2008

Lezing en film door Monique Wolters
 

Op donderdag 28 augustus verzorgde Monique Wolters een lezing voor ruim 30 belangstellenden over haar werk voor de Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso' in 't Paradies  te Roermond. Naast de lezing  werden er twee films vertoond over de werkzaamheden van Monique in Afrika en was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

 


Gepost op 31 maart 2008

Azize in Nederland

De voorzitter van de Association ‘Beog Koamba’ , Sawadogo Azize , heeft de maand maart in Roermond doorgebracht. Het waren drukke weken, waarin hij diverse scholen, service-clubs, bedrijven, etc. heeft bezocht. Ook was hij aanwezig tijdens onze informatie-avond in Hotel Restaurant Oolderhof op 31 maart jl.
De invalshoek van waaruit hij onze samenleving heeft ervaren moet hem aanzetten om ons werk op een correcte wijze uit te dragen in de gemeenschappen waar hij deel van uitmaakt.

 


Gepost op 08 maart 2008

Monique Wolters ontvangt Mathilde Haan-speld
 

Foto: Jolanda van de RottenVoor de 11e keer werd door de Roermondse Vrouwenraad de Mathilde Haan-speld uitgereikt. Dit keer werd de speld bij Monique Wolters opgespeld voor haar ontwikkelingswerk in West Afrika. Monique Wolters is door de Roermondse Vrouwenraad voorgedragen. De prijs wordt die ieder jaar uitgereikt aan een Roermondse vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Mathilde Haan was de eerste vrouw in de Roermondse gemeenteraad.

(Foto: Jolanda van de Rotten)

 


 

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

  

© Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Aangepast: 11 januari 2016