HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
  
  NIEUWS 2012  FB
  

2015 | 2014 | 2013 |2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2005

  

 

 

23 december 2012


18 december 2012

Nieuwsbrief najaar 2012 is verschenen

 

De Nieuwsbrief najaar 2012 van de stichting Kinderhulp Burkina Faso is uit en kunt u HIER lezen.

 

 

 

 

 


26 november 2012

Kerstinpakservice bij  het Designer Outlet Roermond

 

Net als vorig jaar krijgt de Stichting Kinderhulp Burkina Faso weer de opbrengst van de kerstinpakservice van het Designer Outlet Roermond. Vrijwillige donaties van klanten die hun kerstinkopen feestelijk laten inpakken.
De Unit ziet er weer fantastisch uit!

 


22 november 2012

Reisverslag Margot Boumans

 

Het reisverslag van Margot Boumans gaat over haar negende reis naar Burkina Faso en de festiviteiten rond het 5-jarig bestaan van het Centrum voor straatkinderen 'Beog Koamba' in Kaya. Maar gaat ook over het schuren, schilderen, poetsen, sjouwen en regelen voor 'Auberge Pierini' en het eten van beschuit met roze muisjes. U kunt reisverslag van Margot vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken

 


22 november 2012

Viering 5e verjaardag groot succes

 

 

Zondag 11 november vierde de stichting het 5-jarig bestaan van het Centrum voor straatkinderen (Bťog Koamba). Op straat werden aan circa 300 kinderen kaartjes uitgedeeld om dit verjaardagsfeest mee te vieren. Er kwamen meer dan 400 kinderen op het feest af. Er waren toespraken en er werd gedanst, gezongen en er was een liveoptreden van Faso Komabat, Madess en Ali Aly Verhutey. Voor de kinderen was er een gezamenlijke maaltijd en voor ieder nog een zakje met cadeautjes.

 


22 november 2012

Hotelkamer in Auberge 'Pierini' klaar voor gebruik

 

Auberge 'Pierini ' / opleiding hotellerie voor jongeren. Op de foto een van onze kamers waar inmiddels de eerste gasten zijn ontvangen.

 


02 november 2012

Nieuwe donatiebussen

 

De Stichting Kinderhup Burina Faso heeft nieuwe donatiebussen. De bussen zijn geschonken door Geelen Vastgoed & Bouw en prachtig gedecoreerd door Joni Hendrix.

 

 

 

 


19 oktober 2012

Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2012

 

Op 7 december presenteert Lucille Werner de uitreiking van de 'Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2012'. Marlies Veldhuijzen van Zanten, staatssecretaris van VWS, reikt de prijzen uit. Breng u stem uit op de stichting Kinderhulp Burkina Faso! Dat doet u HIER. In het zoekvenster typt u 'burkina faso'.

 


 

19 oktober 2012

Voorspoedige bouw Auberge/praktijkhotel

 

De bouw van de eerste vier kamers van de Auberge/praktijkhotel opleiding verloopt voorspoedig.

 

 

 

 

 


 

22 augustus 2012

Weer een volle container richting West Afrika

 

Maandag 20 augustus is er weer een 40f t. container met allerlei hulpgoederen voor de projecten in Burkina Faso ingepakt en verscheept. De container zal waarschijnlijk begin oktober op de plaats van bestemming zijn. Met dank aan de vele sponsoren van goederen en de vrijwilligers die hebben geholpen met inpakken.

 


 

14 augustus 2012

Sjommelmert 2012 succesvol

 

Het waren voor de stichting succesvolle dagen op Sjommelmert 2012. We hadden drie kramen, waar medewerkers in tropische temperaturen de producten uit Burkina Faso aan de man en vrouw brachten. Daarnaast was er veel aandacht voor het werk van de stichting en kregen we bezoek van de burgemeester van Roermond. Henk van Beers

 


10 augustus 2012

Monique's update: het Voedselprobleem in Burkina Faso

 

Het is een 2e bericht dat ik hierover verspreid, maar het is ook wel een serieuze zaak. Ik vind dat onze updates ook best aan bewustwording mogen doen. Wij moeten blijven nadenken over het feit dan anderen het vaak veel minder goed hebben dan wij hier in Nederland. U kunt de update vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken

 


23 juli 2012

Ateliers voorzien in een behoefte

 

 

Ons centrum voor straatkinderen Beog Koamba telt diverse ateliers waar de kinderen een vak kunnen leren zodat ze later in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Op de foto het naaiatelier waar momenteel 12 kinderen intern opgeleid worden. De kinderen volgen de opleiding met veel enthousiasme.

 


14 juli 2012

Monique's update

 

Het regenseizoen in Burkina is begonnen. In Ouagadougou en omgeving kwamen de regens vrij laat, maar de berichten die ons bereikten uit het noorden zijn hoopgevend. De regens kwamen op tijd en men is volop aan het planten. Ondanks een regenstop van 10 dagen, zijn de boeren hoopvol: als de regens aanhouden, zal dit seizoen er heel anders uitzien dan vorig jaar, zal de oogst goed zijn, en zullen ze het hongerjaar snel kunnen vergeten. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken

 


26 juni 2012

Restaurant/opleidingsplek 'Pierini' een feit

 

In november 2011 is er een nieuwe opleidingsplek in het Centrum voor Straatkinderen bijgekomen: een restaurant in het centrum van de stad Kaya, ongeveer drie kilometer verwijderd van het centrum voor straatkinderen.

Er is enkele maanden keihard gewerkt om het door de stichting gehuurde pand om te toveren tot een schitterend restaurant. Jongeren uit het centrum krijgen in dit restaurant de kans om een opleiding te volgen tot assistent kok of serveerder. Ze worden hierin begeleid door professionele beroepskrachten die hen de fijne kneepjes van het vak leren. Meer informatie staat HIER.

 


31 mei 2012

Cheque van Serviceclub Inner Wheel

 

Op 15 mei heeft Serviceclub Inner Wheel Venlo een cheque overhandigd aan de Stichting Kinderhulp Burkina Faso.
Het bedrag is bestemd voor exploitatie van het Centrum voor straatkinderen Beog Koamba!
Het fantastische bedrag is bijeengebracht met de verkoop van wijn. Dames, Hartelijk dank !

 


5 april 2012

Monique's drieŽntwintigste bericht

 

Monique bericht dit keer over de voedselcrisis, zakken meel,  Margot die op bezoek kwam, de graanbank, het geitenproject en de zeepmakerij. De kleuterschool die zeven jaar bestaat, nieuws over het restaurant, gespecialiseerde groepsbegeleiders en het kamp in Namsiqui. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken

 


 

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

  

© Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Aangepast: 11 januari 2016