HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
  
  NIEUWS 2009  FB
  

2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2005

  

 

 


Gepost op 20 december 2009

Wethouder Gerard IJff in Burkina Faso

 

De regionale omroep VOX is met de wethouders Kemp en IJff van de gemeente Roermond en de bestuursleden van de stichting, Margot Boumans-Puts en Ingrid Schouten-Minten, in november 2009 meegereisd naar Burkina Faso om ter plekke kennis te maken met de projecten van Monique. Hier volgt het deel met wethouder Gerard IJff.

 

 

 


Gepost op 19 december 2009

Monique's twaalfde bericht

 

Vlak voor haar vertrek naar Nederland, waar ze de Kerstdagen zal doorbrengen, heeft Monique Wolters haar twaalfde bericht gestuurd. Een zeer uitgebreid verslag met veel foto's waarin ondermeer het hoge bezoek volop in de aandacht staat. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.

 


Gepost op 06 december 2009

Tweede deel televisieverslag van Omroep Vox beschikbaar

 

De regionale omroep VOX is met de wethouders Kemp en IJff van de gemeente Roermond en de bestuursleden van de stichting, Margot Boumans-Puts en Ingrid Schouten-Minten, in november 2009 meegereisd naar Burkina Faso om ter plekke kennis te maken met de projecten van Monique. Hier volgt Wim Kemp in Burkina Faso deel 1.

 

 

 

Wim Kemp in Burkina Faso deel 2.
 

 

 


Gepost op 02 december 2009

Bestuursleden ontvangen oorkonde en cadeau

 

Ingrid Schouten-Minten en Margot Boumans-Puts, bestuursleden van de Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso' werden tijdens hun reis naar Burkina Faso door het 'Centre Beog Koamba, centrum voor straatkinderen, kinderen van morgen!' in het zonnetje gezet. Een oorkonde en een mooi cadeau was hun deel voor al het werk dat ze in Nederland verrichten.

 


Gepost op 02 december 2009

Terugblik door Margot en Ingrid

 

Voor de vierde keer hebben Margot en Ingrid een bezoek gebracht aan Burkina Faso. Gedurende de eerste week van hun reis hebben ze twee Roermondse wethouders, Wim Kemp en Gerard IJff begeleid, alsmede Dennis Case en Claudia Colaris van VOX tv, de regionale omroepzender. Margot en Ingrid schreven een terugblik, dat u HIER kunt lezen.

 


Gepost op 29 november 2009

Televisieverslag van Omroep Vox beschikbaar

 

De regionale omroep VOX is met de wethouders Kemp en IJff van de gemeente Roermond en de bestuursleden van de stichting, Margot Boumans-Puts en Ingrid Schouten-Minten, in november 2009 meegereisd naar Burkina Faso om ter plekke kennis te maken met de projecten van Monique. Hier volgt het eerste deel van hun verslag.

 

 

 

Deel twee van het verslag

 

 

 


Gepost op 14 november 2009

Monique's elfde bericht

 

Monique Wolters heeft haar elfde bericht gestuurd. Een zeer uitgebreid verslag waarin ondermeer de vrachtauto schade veroorzaakt, de vloertegels gelegd zijn, de kippen het uitstekend doen, twee gevangenen ontsnappen, Sambo zijn vader ziet en Monique een bestelling plaatst voor een Bossebol...

Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.

 


Gepost op 27 oktober 2009

Opbrengst opening zwembad bestemd voor 'Beog Koamba'

 

Bij de heropening van zwembad De Roerdomp in Roermond verrichtte Olympisch kampioen Maarten van der Weijden de openingshandeling. Onder de toeziende blikken van de wethouders IJff en Kemp, zwom Maarten twee baantjes met enkele kinderen. Uit de luidsprekers klonk het lied dat in Burkina Faso door een plaatselijke artiest uitgebracht is ten behoeve van het Centrum voor straatkinderen 'Beog Koamba'. De opbrengst van de verschillende activiteiten op deze dag waren bestemd voor de exploitatie van het centrum voor straatkinderen.


Gepost op 24 oktober 2009

Informatiestand op 'wereldmarkt' Munsterplein Roermond

 

De stichting Kinderhulp Burkina Faso heeft in het kader van 450 jaar Bisdom Roermond op uitnodiging van het missiebureau van het bisdom, op zaterdag 24 oktober op het Munsterplein in Roermond een informatiestand ingericht en bemand.

Naast Ingrid Schouten-Minten en Margot Boumans-Puts van de stichting, staan op de foto de bisschop van Roermond Frans Wiertz en bisschop Alvaro Ramazzini uit Guetamala. De geestelijken wisten het werk van onze grondlegster Monique Wolters zeer te waarderen.

 


Gepost op 16 oktober 2009

Monique's tiende bericht

 

Monique Wolters heeft haar tiende bericht gestuurd. Waarin de container bijna kan worden uitgepakt, Azize een hulpje heeft en het Centrum acht nieuwe kinderen, een Cafetier een stageplek heeft gevonden, hoog bezoek uit Nederlands komt en dat een ongeluk maar in een klein hoekje zit.

Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.

 


Gepost op 21 september 2009

Monique's negende bericht

 

Monique Wolters heeft haar negende bericht gestuurd. Een vervolg op de catastrofe die in Burkina Faso heeft plaatsgevonden. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.

 

 


Gepost op 13 september 2009

Monique en de gouverneur bij Omroep VOX

De twee filmpjes van de uitzendingen van Omroep VOX, waarin Monique en de Gouverneur du Centre Nord van Burkina Faso, de heer Bebrigda Mathieu Ouedraogo te gast waren, zijn op de site geplaatst. U vindt ze onder de knop PERS.

 

 


Gepost op 12 september 2009

Monique's achtste bericht

 

Monique Wolters heeft haar achtste bericht gestuurd. Over de catastrofe die in Burkina Faso heeft plaatsgevonden. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.

 

 


Gepost op 25 augustus 2009

Monique ontvangt waardecheque

Na de officiële afsluiting van de informatiebijeenkomst viel Monique, geheel onverwacht, nog een bijzondere geste ten deel. Vertegenwoordigers van De Vries Reizen uit Drachten waren speciaal naar de bijeenkomst gekomen om Monique een waardecheque te overhandigen. Met de waardecheque die een retour vliegticket vanaf Amsterdam/Brussel/Düsseldorf naar Ouagadougou behelst, was Monique bijzonder in haar nopjes.


Gepost op 25 augustus 2009

Overweldigende belangstelling voor informatieavond

Overweldigend was de belangstelling op maandag 24 augustus 2009 voor de jaarlijkse informatieavond in restaurant Oolderhof. De avond startte met een primeur, de vertoning van de nieuwe DVD over de projecten van de stichting, die zeer enthousiast ontvangen werd. Vervolgens voerden enkele prominenten het woord, waaronder de Gouverneur du Centre Nord van Burkina Faso, de heer Bebrigda Mathieu OUEDRAOGO, wethouder Wim Kemp van de gemeente Roermond, Pierre Knoops en uiteraard Monique Wolters. Met een muzikale afsluiting in het Limburgs dialect, kwam er een einde aan deze bijzonder informatieve informatiebijeenkomst. 


Gepost op 10 augustus 2009

Maandag 24 augustus: jaarlijkse informatieavond

Op maandag 24 augustus 2009 geeft de stichting haar jaarlijkse informatieavond. Tijdens deze avond in restaurant Oolderhof wordt onder andere de nieuwste film getoond over de projecten van de stichting. Ook zullen er enkele prominente gasten aan het woord komen. De avond is bedoeld voor iedereen die de stichting een warm hart toedraagt.


Gepost op 10 augustus 2009

Container

Op 17 augustus gaat er een 40 ft. container gevuld met allerlei spullen, met name voor het Centrum voor straatkinderen, naar Burkina Faso. De spullen zoals trapnaaimachines, gereedschap voor houtbewerking, kleding en waterfilters, zullen eind september 2009 in Kaya aankomen.
 


Gepost op 10 augustus 2009

Bezoek Gouverneur

Tot eind augustus brengt de uit Burkina Faso een bezoek aan de Stichting Kinderhulp Burkina Faso. De Gemeente Roermond organiseert binnenkort een ontvangst voor hem in de Statenzaal van het Stadhuis. Op 24 augustus woont hij de informatiebijeenkomst van onze Stichting bij. Verder zal de heer Quedraogo een aantal bedrijven in de regio bezoeken.


 

Gepost op 16 juni 2009

Foto expositie Burkina Faso in Stedelijk Museum Roermond

 

Van 26 juni t/m 5 september 2009 vindt in het Stedelijk Museum Roermond de expositie Burkina Faso van fotograaf Peter Kessels plaats.
In december 2008 bracht Peter Kessels op uitnodiging van Monique Wolters een bezoek aan Burkina Faso. Zijn foto’s in de expositie laten zien wat hem fascineerde tijdens zijn bezoek aan het noorden van het land. Hij brengt vier aspecten van het leven daar in beeld: een goudmijn, religies, nomaden en mensen. De foto’s zijn op meer dan levensgroot formaat te zien. Een reis door Burkina Faso, op een bijzondere wijze vereeuwigd.
Het Stedelijk Museum Roermond is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Stedelijk Museum Roermond
Andersonweg 4, 6041 JE  Roermond


 

Gepost op 25 mei 2009

Monique's zevende bericht 'Rampspoed treft Namsiqui'

 

Monique Wolters heeft onverwacht haar zevende bericht gestuurd. Een hevige wind en regenbui heeft Namsiqui getroffen.

Een ravage in veel families, veel takken van bomen afgebroken, bomen geheel tegen de grond en een aantal gebouwen van de projecten zijn beschadigd. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.


 

Gepost op 17 mei 2009

Monique's zesde bericht

 

Monique Wolters heeft haar zesde bericht gestuurd, met veel nieuws. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.

 

 

 

 


 

Gepost op 18 april 2009

Geweldig resultaat vastenactie Basisschool Lambertus

 

De opbrengst van de Vastenactie 2009 van basisschool Lambertus te Swalmen was dit jaar bestemd voor de Stichting Kinderhulp Burkina Faso. Na een voorlichtingsmiddag op 9 maart, waarin door twee bestuursleden aan de kinderen door middel van beeld en tekst op interactieve wijze uitleg werd gegeven over het doel van de Stichting, gingen de leerlingen, begeleid door hun leerkrachten, actief aan de slag. Het hoogtepunt van de vastenactie vormde de sponsorloop op 1 april. Trots werd donderdag, 9 april het fantastische resultaat bekendgemaakt.

Een geweldige opbrengst voor de Stichting, waarvoor onze hartelijke dank!


 

Gepost:14 maart 2009

Monique's vijfde bericht

 

Monique Wolters heeft haar vijfde bericht gestuurd. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.


 

Gepost op 03 maart 2009

Kerstactie Basisschool De Steenen Brug Roermond

 

In december 2008 heeft basisschool De Steenen Brug in Roermond de opbrengst van de jaarlijkse kerstmarkt geschonken aan de stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Mede dankzij de enorme inzet van leerkrachten en ouders werd deze actie een groot succes.

Door bestuursleden van de stichting werden de kinderen van De Steenen Brug bij aanvang van de actie op interactieve wijze voorgelicht over het leven van hun leeftijdsgenootjes in Burkina Faso. De grenzeloze belangstelling en het enthousiasme van de kinderen leidde uiteindelijk tot een schitterende opbrengst, waardoor maar liefst twaalf kinderen in Burkina Faso de kans krijgen om de basisschool te doorlopen.


 

Gepost op 23 januari 2009

Monique's vierde bericht uit Burkina Faso

 

Monique Wolters heeft haar vierde bericht gestuurd uit Burkina Faso. Het verslag kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of u kunt het meteen lezen door HIER te klikken.

 

 


 

Gepost op 4 januari 2009

Geweldig resultaat hulpactie ‘Kinderhulp Burkina Faso'

 

Tijdens het Grand Gala du Cirque op 29 december werd door voorzitter van de stichting Cirque d'Hiver Roermond, Ton Rennings aan de voorzitter van de stichting ‘Kinderhulp Burkina Faso’ Ton Coppen een cheque overhandigd. Het geweldige resultaat van een spectaculaire hulpactie van het Cirque d'Hiver Roermond, waarbij een gedeelte van de recette van de gala en de opbrengst van de verloting van een schilderij van de bekende Limburgse kunstschilder Wijnand Thönisssen ten goede kwam aan projecten in Burkina Faso, waarbij het uitgangspunt steeds is, het bieden van hulp aan de meest kwetsbare groep, de kinderen.


 

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

 

  

© Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Aangepast: 11 januari 2016