HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
  
  NIEUWS 2011  FB
  

2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2005

  

 

 


Gepost op 03 december 2011

Kerstdonatie Designer Outlet Roermond

 

De creatieve handen van medewerkers van het Designer Outlet Roermond zorgen er sinds 1 december voor dat de aankopen gedaan in alle 150 winkels van het outlet extra feestelijk worden verpakt. Deze speciale geschenk inpakservice, die de hele maand december duurt, is weliswaar gratis maar tal van shoppers hebben enthousiast gedoneerd ten bate van de stichting Kinderhulp Burkina Faso. Dit heeft ongeveer 3000 euro opgebracht en het Designer Outlet Roermond verhoogt dit bedrag naar 5.000 euro.

Op de foto nemen Monique Wolters en Margot Boumans de cheque ter waarde van 5.000 euro in ontvangst van Marc Bauwens en Silvie Nollen, centre management Designer Outlet Roermond.

 


Gepost op 03 december 2011

Kinderhulp Burkina Faso present op Designer Outlet

 

Het Designer Outlet Roermond heeft de Stichting Kinderhulp Burkina Faso de mogelijkheid gegeven zich te presenteren bij de kerstinpakservice. Door middel van een stand en een collectebus waar de bezoekers een vrijwillige bijdrage kunnen geven. De actie duurt van 26 november tot 24 december 16.00 uur.
 


Gepost op 01 december 2011

'Vele handen maken licht werk'

 

Ingrid Schouten-Minten en Margot Boumans-Puts, bestuursleden van de stichting Kinderhulp Burkina Faso, hebben Monique Wolters 14 dagen terzijde gestaan om de opening van restaurant Pierini te kunnen realiseren. Monique van de Ven uit Weert, van beroep kok, was eveneens meegegaan om samen met Monique Wolters de menukaart, met ingrediënten die ter plekke verkrijgbaar zijn, samen te stellen en uit te proberen. De inkomsten van het restaurant komen weer ten goede van de Stichting Kinderhulp Burkina Faso.
 


Gepost op 01 december 2011

Nieuw project geopend

 

De opening van het nieuwste project, Restaurant Pierini. Een leerplek waar straatkinderen uit het Centrum Beog Koamba een opleiding kunnen volgen tot leerling kok en/of in de bediening.
De naam is Pierini is een hommage aan de vader en moeder van Monique Wolters, Pierre en Ini. De opening werd verricht door de voormalig Minister van Sociale zaken, mevrouw Tamini, de Gouverneur van Kaya en vele afgevaardigden.

 


Gepost op 13 september 2011

Monique te gast in 'Goedemiddag Limburg' van L1

 

Monique was maandagmiddag 12 september, de dag voordat ze weer vertrok naar Burkina Faso, te gast in het televisieprogramma 'Goedemiddag Limburg' van L1, de regionale televie en radiozender van Limburg. U kunt de uitzending bekijken door HIER te klikken.

 

 


Gepost op 9 september 2011

Monique's tweeëntwintigste bericht

 

Monique bericht dit keer over haar aanstaande vertrek, het 'hoog' bezoek uit Burkina Faso, de 'Meer dan handen Award', werpt ze een terugblik op de informatieavond en verhaalt ze over het straks ongetwijfeld gerenommeerde restaurant 'pierini' in Namsiqui. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.

 


Gepost op 30 augustus 2011

Karin Straus tot ambassadeur benoemd

 

De Roermondse Karin Straus,Tweede Kamerlid namens de VVD, is tijdens de informatieavond op op 29 augustus in De Oolderhof benoemd tot ambassadeur van de stichting Kinderhulp Burkina Faso. Karin zat al acht jaar in de Roermondse gemeenteraad en was 15 jaar werkzaam in het internationaal bedrijfsleven.

 


Gepost op 30 augustus 2011

Overweldigende belangstelling voor  informatieavond

 

Een volle zaal tijdens de informatiebijeenkomst op 29 augustus in De Oolderhof. Hoogtepunt op deze avond was ongetwijfeld de premiere van het videoreisverslag van de Roermondse wethouders Kemp en IJff, die eind 2009 naar Burkina Faso zijn geweest, om ter plekke kennis te maken met de projecten.

 


Gepost op 27 augustus 2011

Monique genomineerd voor 'meer dan handen award'

 

Het Nationaal Coördinatieorgaan van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk roept alle gemeenten op om de 'meer dan handen awards' uit te reiken. Lokale winnaars maken kans op de landelijke awards die op 7 december 2011 worden uitgereikt. Er zijn vier awards te verdienen met de thema’s: Passie, Innovatie, Verbinding en Competentie. De gemeente Roermond heeft dit initiatief opgepakt en Moniqe Wolters genomineerd voor de categorie Passie. Wethouder Wim Kemp van Roermond overhandigde Monique een bloemetje bij haar benoeming.

 


Gepost op 26 augustus 2011

Container gevuld en verscheept

 

Op maandag 22 augustus is met behulp van veel mankracht weer een 40ft container (circa 60m3) met hulpgoederen verscheept naar Kaya in Burkina Faso. Al deze goederen die in 1 jaar bij elkaar verzameld zijn, worden gebruikt voor onze projecten aldaar. Ongeveer 16 vrijwilligers hebben vanaf 07.00 uur 'smorgens geholpen met het klaren van deze klus! Bedankt!!

 


Gepost op 30 juni 2011

Monique's eenentwintigste bericht

 

Monique vertelt in haar nieuwe bericht ondermeer over de hitte en de straatkinderen. Over financiële zaken, scouting Kaya, beleefdheidsbezoekjes, begrotingen, de gezondheidstoestand van Aziz en een verhaaltje van Margot, die mee was gegaan.

Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.


Gepost op 5 mei 2011

Donatie collecte huwelijksmis

Isabel en Diederik Posthuma–van Enckevort besloten de opbrengst van de collecte van hun huwelijksmis te doneren aan een goed doel, de stichting Kinderhulp Burkina Faso. De opbrengst van de collecte bedroeg maar liefst €716,79. Een warm gebaar uit het hart van dit sympathieke bruidspaar aan het begin van hun gezamenlijk levenspad. Bedankt en veel geluk samen! Dit geweldige bedrag werd door de moeder van de bruid spontaan aangevuld tot € 1.000,--. Een fantastisch bedrag voor de stichting!


Gepost op 30 maart 2011

Leading Lady Club bezoekt Monique

 

In januari 2011 hebben vijf dames van de Leading Lady Club een bezoek gebracht aan Monique in Burkina Faso. Het doel van dit bezoek was het bekijken van de projecten van de stichting Kinderhulp Burkina Faso. Maar de vijf dames hebben niet alleen bezocht, bekeken en gepraat, ze hebben ook daadwerkelijk zelf de handen uit de mouwen gestoken. Tijdens hun verblijf in het dorpje Namsigui hebben ze onder andere de plaatselijke vrouwen geholpen in de zeepmakerij, werd er samen met 100 dorpsvrouwen een schoonmaakactie gehouden van het marktterrein, werden de ziekenkamers van een nieuwe verflaag voorzien en werd er een spellenochtend georganiseerd voor de kleuters van de kleuterschool.
Ook waren de vrouwen getuige van de officiële ingebruikname van het sportveld met kunstgras bij het Centrum voor Straatkinderen in Kaya. Hierbij waren ook enkele autoriteiten van de stad Kaya aanwezig, waaronder de gouverneur van het betreffende district.
Dames, bedankt!

 

 


Gepost op 30 maart 2011

Succesvolle wijnactie Inner Wheel Venlo

 

Dankzij een succesvolle en enthousiaste wijnactie door Service Club Inner Wheel Venlo kon de stichting Kinderhulp Burkina Faso op 15 maart 2011 een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 2.600,-. Het geld zal besteed worden aan de exploitatie van het Centrum voor Straatkinderen Béog Kaomba.
Op de foto wordt de cheque door de presidente van Inner Wheel Venlo, Anke van der Velden, overhandigd aan de bestuursleden Margot Boumans-Puts en Ingrid Schouten-Minten.
Dank aan deze enthousiaste groep vrouwen die samen dit fantastische bedrag bij elkaar wisten te brengen!


Gepost op 10 februari 2011

Monique's twintigste bericht

 

Monique vertelt in haar nieuwe bericht ondermeer over een nieuwe onderkomen voor de 250 kippen, het leeratelier en de nieuwe leraar, een bijzondere voetbal match et bezoek van de Leading Lady Club en de zeepmakerij.

Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.


Gepost op 17 januari 2011

Monique's eerste bericht van 2011

 

Monique heeft haar eerste bericht van 2011 gestuurd. Ze verhaalt onder meer over de kou, een nieuw opleidingsatelier, een kledingboutique, over Azize, de bouw van een lerarenwoning, een zeepmakerij en de spontane hulp van bezoekers.

Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.


 

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

  

© Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Aangepast: 11 januari 2016