HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
  
  NIEUWS 2010  FB
  

2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2005

  

 

 


Gepost op 14 december 2010

Monique's achttiende bericht komt uit... Roermond!

 

Monique heeft haar berichtje dit keer in Roermond geschreven. Monique verhaalt onder meer over de projecten, over de Gouverneur, over een school en dat gezondheid niet te koop is.

Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.

 


 

Gepost op 13 december 2010

Stichting Kinderhulp Burkina Faso maakt jeugdfilm

 

Zaterdag, 6 november jl. zijn in de bibliotheek Bibliorura te Roermond de opnamen begonnen voor de jeugdfilm 'Op zoek naar de Zandmannetjes en de verborgen schat'.

De film is een initiatief van de Roermondse stichting Kinderhulp Burkina Faso. Het verhaal voor de film is geschreven door bestuurslid Ingrid Schouten-Minten. Het camerawerk wordt uitgevoerd door Dennis Case. Met de film wil de stichting niet alleen de arme en hulpbehoevende kant van Burkina Faso laten zien, maar ook de sociale en vriendelijke kant en niet te vergeten het schitterende Afrikaanse landschap.
Het bestuur van de stichting hoopt dat de kinderen (en volwassenen) die de film gaan zien een goede indruk krijgen van het nuttige werk van de stichting, alles uiteraard verpakt in een spannend verhaal met een boodschap. Wat die boodschap is, blijft nog even geheim. De film zal de komende weken opgenomen worden in Burkina Faso. Naar verwacht zal hij in het voorjaar van 2011 gereed zijn en vertoond worden in scholen en in de Roermondse bibliotheek. Nadere informatie hierover volgt te zijner tijd.
 


Gepost op 28 oktober 2010

Gered Gereedschap 'redt' onze kinderen

 

Een hele tijd geleden hebben wij een aanvraag ingediend bij de Stichting Gered Gereedschap voor materialen voor houtbewerking en voor het naaiatelier. Intussen hebben zij brand gehad in hun werkplaats en het heeft even geduurd, maar de spullen zijn in Burkina Faso aangekomen. Gisteren (27 oktober) hebben wij ze opgehaald in Ouagadougou. Een enorme hoeveelheid!
123 Collies. Als je het zo ziet lijkt het niet veel, maar aan materialen is het veel. Ook hebben wij een aantal elektrische naaimachines mogen ontvangen. De spullen gaan wij uitzoeken en opslaan in pakketten. Deze zullen wij dan aan de kinderen die bij ons in het Centrum hun opleiding hebben afgerond kunnen meegeven. Met een startpakket aan materialen is hun toekomst gegarandeerd. Zo kunnen zij op eigen benen gaan staan! Stichting Gered Gereedschap bedankt!
 


Gepost op 14 oktober 2010

Monique's zeventiende bericht

 

Monique heeft haar eerste berichtje na terugkeer gemaild. Hierin verhaalt ze onder meer over de heerlijke temperatuur, het gevecht met modder, 100 vrachtwagens zand, de straatverkoper, een geslaagde operatie en de nieuwe Nederlandse ambassadeur. Het bericht kunt u vinden onder de knop 'Monique vertelt...' of door HIER te klikken.

 


Gepost op 13 oktober 2010

Groot formaat foto's van Peter Kessels te koop

 

In december 2008 bracht fotograaf Peter Kessels op uitnodiging van Monique Wolters een bezoek aan Burkina Faso. Zijn foto’s laten zien wat hem fascineerde tijdens zijn bezoek aan het noorden van dat land. Als fotograaf speelt hij met licht en compositie en door zijn contact met de mensen zijn indringende portretten ontstaan.
Vier aspecten van het leven daar brengt hij in beeld: een goudmijn, religies, nomaden en mensen. Een aantal foto’s, op meer dan levensgroot formaat en geprint op zeildoek zijn nu te koop. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Monique Wolters over de prijs.

U kunt de foto's bekijken door HIER te klikken.

 


Gepost op 4 oktober 2010

Handafdruk Monique Wolters in 'Walk of Fame' Roermond

Om de Heilige Geeststraat aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek, heeft deze straat sinds zaterdag, 11 september 2010 een eigen ‘Walk of Fame’. Kleiner dan de beroemde straat in Hollywood, waar 2000 tegels liggen met daarin handafdrukken van beroemdheden, maar deze Roermondse 'Walk of Fame' is zeker de moeite waard. Personen die hun handafdruk al hebben achtergelaten in de Heilige Geeststraat zijn onder andere Jan-Peter Balkenende, Clouseau, Corry Konings, Huub Boesten, Beppie Kraft, Jurgen Marcus, Dennie Christian, Frans Duijts, Big Benny en Patrick Gerets. Verder zijn hier vereeuwigd: Jan Huyskens en last but not least Monique Wolters, oprichtster van de stichting Kinderhulp Burkina Faso.

 


Gepost op 28 juli 2010

Burkinese deelnemers JubJam 100 in Roermond

De twee scouts Arold Tiao, Serge Ouedrago en de geestelijke Adelphe Rouamba uit Burkina Faso, hebben hun tenten opgezet op subkamp Savanne. Het 10-daagse evenement in Roermond is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van scouting Nederland. Met meer dan 11.000 deelnemers waaronder 3037 welpen, 5333 scouts en 2848 explorers.

 


Gepost op 24 juli 2010

Burkinese scouts deelnemers JubJam 100 in Roermond

Aan de Jubileum Jamboree (JubJam 100) van Scouting Nederland in Roermond, nemen ook twee scouts en een priester uit het West-Afrikaanse Burkina Faso deel. Woensdag 21 juli zijn ze aangekomen in Roermond. Het is de bedoeling dat de Burkinezen op de jubileum jamboree de kunst af kijken van Stouting Nederland. In eigen land willen ze namelijk de scouting op een hoger plan tillen. Het Burkinese drietal zal alle tien de dagen deelnemen aan de JubJam 100. Het artikel in Dagblad de Limburger kunt onder de knop PERS of HIER meteen inzien.

 


Gepost op 12 juli 2010

Kralenketting rijgen voor kinderen in Burkina Faso

De Stichting Kinderhulp Burkina Faso gaf zaterdag 10 juli in Roermond het startsein voor een ludieke actie ‘Overbrug de Afstand’. Het doel is om de afstand van 4.272 km tussen Roermond en Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, in kralen te overbruggen. Iedereen die mee wil rijgen kan kralen kopen voor 1 euro per stuk. Elke kraal symboliseert 100 meter. Om het doel te bereiken zullen er 42.720 kralen verkocht moeten worden met uiteindelijk een totale opbrengst van 42.720 euro. Dit geld zal geheel ten goede komen aan het door de stichting gebouwde en drie jaar geleden geopende Centrum voor Straatkinderen in de stad Kaya.
De Ketting voor Kinderen zal meegenomen worden naar Burkina Faso om aan de Afrikaanse kinderen te laten zien hoeveel mensen er in Nederland voor hen kralen gekocht hebben. Uiteindelijk zullen van de kralen van de Ketting voor Kinderen honderden kettingen geregen worden door en voor de kinderen in Burkina Faso, als symbool van verbintenis tussen Nederland en de kinderen in Burkina Faso. De eerste kralen werden geregen door de wethouders Wim Kempen Gerard lJff van Roermond die vorig jaar een bezoek brachten aan de projecten van de stichting.
Wie aan deze actie wil meedoen, kan het bedrag van het gewenste aantal kralen, 1 euro per stuk, overmaken op rekening nr. 66.34.38.519 ING t.n.v. Stichting Kinderhulp Burkina Faso Roermond onder vermelding van ‘kralen'.

 


Gepost op 04 juli 2010

Monique Wolters te gast bij TVLimburg

 

In het programma Limburg Vandaag van TVLimburg word je elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur live bijgepraat over het laatste nieuws uit Limburg aan de hand van actuele studiogasten en spraakmakende interviews. In de uitzending van donderdag 1 juli een interview met Monique.

 

 

 


Gepost op 07 juni 2010

Golftoernooi Crossmoor Weert voor goed doel
 

Onder een stralende zon in een strak blauwe hemel vond op vrijdag 4 juni een golftoernooi plaats op de banen van Crossmoor in Weert. De opbrengst van dit toernooi kwam volledig ten goede aan de Stichting Kinderhulp Burkina Faso. Deze Roermondse stichting helpt kinderen in het straatarme Burkina Faso aan het bouwen van een betere toekomst.
Meer dan 100 deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit liefdadigheidstoernooi en tientallen sponsors hadden gezorgd voor de catering en de prachtige prijzen. Het toernooi ging om 12.00 uur van start en eindigde om 18.00 uur, waarna de deelnemers moe maar voldaan nog konden nagenieten van een hapje en een drankje en een loterij met een grote hoeveelheid prijzen.
Het mooiste moment bleef tot het laatst bewaard: de overhandiging van een cheque van maar liefst € 10.000,-- aan het bestuur van de Stichting Kinderhulp Burkina Faso! Een grandioos bedrag na een fantastische dag!
 


Gepost op 30 april 2010

Basisschool De Maasparel Stevensweert helpt Burkina Faso

Zoals ieder jaar werd ook dit jaar een goed doel gezocht voor de opbrengst van de Vastenactie van Katholieke Basisschool De Maasparel in Stevensweert. Dit alles in samenwerking met het Missieburo in Roermond. De keus viel op de Stichting Kinderhulp Burkina Faso. Kinderen helpen kinderen, wat is er mooier dan dat?
Na een informatiemiddag over het werk van de stichting en het leven van de kinderen in Burkina Faso, gingen de kinderen goed gemotiveerd aan de slag, hierbij geïnspireerd door juf Audrey die zelf twee jaar geleden een bezoek heeft gebracht aan Monique in Burkina Faso. Het resultaat van de Vastenactie was een fantastisch bedrag: € 265,20.
Hun geweldige inzet, enthousiasme, gedrevenheid en plezier geven kinderen in Burkina Faso weer hoop op een betere toekomst.

 


Gepost op 28 april 2010

Basisschool De Bloesem Roermond in actie

Katholieke Basisschool De Bloesem in Roermond heeft tijdens de Vastenactie in april hard gewerkt om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor de Stichting Kinderhulp Burkina Faso. Na een gedegen voorlichting over Burkina Faso en de leefomstandigheden van de kinderen in dit West-Afrikaanse land, gingen de leerlingen vol enthousiasme aan de slag.

De kinderen hebben thuis en bij familie en vrienden een enorme verzameling lege flessen bij elkaar gespaard. Het statiegeld vormde, samen met nog spontaan ingezamelde bedragen in doosjes van de kinderen, een fantastisch bedrag van maar liefst € 458,65!

Een geweldige prestatie!
 


Gepost op 19 januari 2010

Koninklijke onderscheiding voor Monique Wolters

 

Maandagavond 18 januari 2010 is Monique Wolters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de bekendmaking van de Roermondse Ondernemers Prijs in TheaterHotel De Oranjerie.

lees HIER meer>>

 

 

 


Gepost op 16 januari 2010

Zwembad De Roerdomp doneert opbrengst openingsdag

 

Eind oktober 2009 heeft zwembad De Roerdomp in Roermond na een ingrijpende verbouwing haar deuren geopend. Besloten was de opbrengst van de openingsdag te doneren aan de stichting Kinderhulp Burkina Faso. Bedrijven, die aan de verbouwing hebben meegewerkt, hebben deze opbrengst aangevuld. Het bedrag werd in de vorm van een cheque op 15 januari door de Roermondse wethouder Boots van Sport in zwembad De Roerdomp aangeboden aan Monique Wolters.
 


Gepost op 15 januari 2010

Wooncenter Sijben schenkt geldprijs

 

Wooncenter Sijben in Roermond is onlangs door het Duitse bedrijf Hülsta uitgeroepen tot beste dealer wereldwijd en heeft besloten het bij deze prijs behorende bedrag te schenken aan de stichting Kinderhulp. De heer Sijben overhandigde het bedrag woensdagmiddag 13 januari in de vorm van een cheque aan wethouder IJff, die het op zijn beurt, in het kader van de sponsoractie ‘Burkina Faso’, weer overhandigde aan Monique Wolters.

 


 


Gepost op 10 januari 2010

Cheque van alternatieve sjotterie Sint Christina Stank Stief

Op de onlangs gehouden 15-jarige jubileumreceptie van de alternatieve sjotterie Sint Christina Stank Stief Sjaelberg (Echt) werd een mooi bedrag bij elkaar gehaald. Op 8 januari overhandigde de gezelligheidsvereniging die uit 9 leden bestaat de opbrengst aan de Stichting Kinderhulp Burkina Faso.
 


Gepost op 07 januari 2010

Dankbetuiging
 

Voor de financiële steun die de Assocation Beog Koamba verleende aan de getroffenen van de watersnoodramp van 1 september 2009, kreeg zij van de Gouverneur du Centre Nord te Kaya in Burkina Faso, de heer Bebrigda Mathieu Ouedraogo, deze dankbetuiging.

 

 


Gepost op 04 januari 2010

Nieuw bestemming voor oude uniformen

Harmonie Philomena uit Haelen presenteerde hun nieuwe uniformen tijdens het Nieuwjaarstreffen in Trefcentrum Aldenghoor op zondag 3 januari. Voor de oude uniformen is een goede bestemming gevonden. De stichting Kinderhulp Burkina Faso die in de stad Kaya in Burkina Faso een Centrum voor Straatkinderen heeft opgericht en exploiteert, zal de oude uniformen door het personeel van dit centrum laten dragen bij officiële gelegenheden. Monique Wolters, oprichtster van de stichting, nam verheugd het eerste uniform in ontvangst uit handen van de voorzitter van harmonie Philomena, de heer Sjra van Horne.

 


 

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

  

© Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso'. Aangepast: 11 januari 2016