HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
   
 

RESTAURANT / LEERPLEK

 
         

Abattoir
Alfabetisering
Ondervoede kinderen
Latrines
Peuter/kleuterschool
Verpleegpost kraamkliniek
Gehandicapten
Schoolkeuken
Studiefinanciering
Kookplaatsen
Renovatie waterpomp
Compostgaten
Koken op zonne-energie
Voorlichting
Klamboes
Vaccinaties
Voedselhulp
Restaurant/Leerplek
en verder...

 

 

In november 2011 is er een nieuwe opleidingsplek in het Centrum voor Straatkinderen bijgekomen: een restaurant in het centrum van de stad Kaya, ongeveer drie kilometer verwijderd van het centrum voor straatkinderen.

Er is enkele maanden keihard gewerkt om het door de stichting gehuurde pand om te toveren tot een schitterend restaurant. Jongeren uit het centrum krijgen in dit restaurant de kans om een opleiding te volgen tot assistent kok of serveerder. Ze worden hierin begeleid door professionele beroepskrachten die hen de fijne kneepjes van het vak leren. Het is aandoenlijk om te zien hoe jongens, die nog maar kort geleden op de straat trachtten te overleven, in dit restaurant met veel enthousiasme en toewijding zich inzetten om een vak te leren dat hen in de toekomst een levensonderhoud kan bieden.

In Kaya is geen enkel restaurant te vinden dat zich kan meten met 'Pierini', zoals de naam van het restaurant luidt, vernoemd naar de ouders van Monique Wolters, Pierre en Ini. Hoewel het restaurant nog maar enkele maanden geleden werd geopend is de naam nu al bekend tot in de verre omtrek en komen de mensen er met veel plezier eten. Het project is zelfredzaam en dat is fantastisch.

In oktober 2012 zullen de eerste jongens al naar stageplekken in de hoofdstad kunnen gaan. Doen zij het daar goed, dan is hun toekomst verzekerd! Onze droom is nog een kleine 'Auberge' te realiseren zodat de praktijkopleiding in de hotellerie compleet zal zijn.

 

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso