HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
   
 

EN VERDER...

 
         

Abattoir
Alfabetisering
Ondervoede kinderen
Latrines
Peuter/kleuterschool
Verpleegpost kraamkliniek
Gehandicapten
Schoolkeuken
Studiefinanciering
Kookplaatsen
Renovatie waterpomp
Compostgaten
Koken op zonne-energie
Voorlichting
Klamboes
Vaccinaties
Voedselhulp
Straatkinderen
Restaurant/Leerplek
en verder...

 

Ploegen en ezels
De stichting laat ploegen vervaardigen en draagt zorg voor de aankoop van ezels. Deze kunnen door families tegen circa 25% van de inkoopprijs gekocht worden. De stichting vraagt een kleine vergoeding om de mensen verantwoordelijk te maken voor hun bezit.

Schoon drinkwater
De stichting heeft waterzuiveringsinstallaties (zgn. Naïade) geplaatst in het Centrum voor Straatkinderen in Kaya en in Namsigui. De installaties werken op zonne-energie en zorgen ervoor dat het water uit de pomp direct schoon en veilig drinkwater wordt.

Nieuwe waterpompen
Enkele kilometers buiten Namsigui wonen de Peulh, een nomadenstam die zich hier gevestigd heeft. Voor water waren zij aangewezen op een pomp enkele kilometers van hun hutten verwijderd. Dankzij de stichting beschikken zij nu over een pomp in de directe nabijheid. Hetzelfde geldt voor de bewoners van het wijkje Jahin. Ook voor hen heeft de stichting een waterpomp kunnen realiseren.

Microkrediet
In Namsigui zijn het de vrouwen die de stichting om een microkrediet hebben gevraagd. De stichting probeert het project op te starten door een kleine groep vrouwen te helpen. Een aantal groepen van elk 3 vrouwen, die verantwoordelijk zijn voor elkaar. Ze krijgen het krediet individueel, maar moeten het met z’n drieën terugbetalen. Zo is er een onderlinge controle

Renovatie kleuterschool
In de maand mei 2009 heeft onze kleuterschool grote schade opgelopen tijdens hevige windstoten. De hangar voor de keuken en de hangar waar onder de kinderen eten waren geheel verwoest. Deze worden nu door de stichting weer in goede staat teruggebracht.

Geitenproject
In het dorpje Namsigui zijn onder willekeurige vrouwen 150 geiten verdeeld. Elke vrouw is verplicht het eerste vrouwelijk jong van de geit door te geven aan een vrouw die nog geen geit heeft gekregen. Deze moet op haar beurt weer hetzelfde doen.

 

Renovatie van de lagere school

We moeten er voor zorgen dat de kinderen goed onderwijs kunnen blijven volgen. Drie klassen in ons schoolgebouw zijn dringend aan renovatie toe. Het Ministerie van Onderwijs te Kaya en het Oudercomité van de lagere school in Namsigui hebben een aanvraag ingediend voor de renovatie van één schoolgebouw. Een nieuw dak, vloeren repareren, ramen vervangen, muren van nieuw stucwerk voorzien en schilderen. Dat moeten we doen. Samen met u!

 

Aanplant van fruitbomen

Bomen = voedsel + brandstof

 

Gortdroog
In Burkina Faso, aan de rand van de woestijn, vechten de boeren tegen het oprukkende woestijnzand. De boeren van Namsigui telen onder andere gierst en mas op gortdroge akkers met een minimum aan natuurlijke meststoffen. Door middel van de aanleg van vele compostgaten bij de familie-compounds wordt nu al veel meer met meststoffen gewerkt. De mensen leven van het weinige dat ze zelf kunnen verbouwen.

 

Neveneffect
De Stichting Kinderhulp Burkina Faso wil in het dorp Namsigui bomen gaan planten. Gezinnen krijgen fruitbomen zoals Papaja, Mango en andere goed renderende bomen. De bomen zijn vanzelfsprekend een prima voedselbron. Maar het neveneffect is minstens zo belangrijk. De wortels van deze bomen en planten houden namelijk de aarde vast en dit zorgt ervoor dat erosie wordt gestopt en de bodem weer vruchtbaarder wordt. Gezinnen krijgen de kennis om op een duurzame manier voedsel te produceren.

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

250 x 5 bomen
De stichting Kinderhulp Burkina Faso wil starten met 250 vrouwen die elk 5 bomen krijgen. Zij zullen zelf voor verzorging verantwoordelijk zijn. Er zal een afbakening van lemen stenen om de bomen gebouwd worden en de bomen zullen water moeten krijgen. Het gezin dat bomen krijgt zal zaden en stekken kunnen gebruiken voor een volgende aanplant van bomen. Breng vandaag nog groen in de levens van arme gezinnen en geef bomen voor Namsigui!

 

Mogen we op uw vriendschap rekenen?

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso