HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
   
 

KLAMBOES

 
         

Abattoir
Alfabetisering
Ondervoede kinderen
Latrines
Peuter/kleuterschool
Verpleegpost kraamkliniek
Gehandicapten
Schoolkeuken
Studiefinanciering
Kookplaatsen
Renovatie waterpomp
Compostgaten
Koken op zonne-energie
Voorlichting
Klamboes
Vaccinaties
Voedselhulp
Straatkinderen
Restaurant/Leerplek
en verder...

 

Distributie

Voor 2009 heeft de stichting besloten om muskietennetten via de kinderen van de lagere school te distribueren. Wij verzorgen eerst lessen in voorlichting over de ziekte malaria en het nut en het gebruik van de netten.
 

Behandelde netten
Malaria komt het meest voor op het platteland in de armste landen. Steeds meer Afrikanen slapen onder een met insecticiden behandeld muskietennet. De grootschalige campagnes om de netten te verspreiden zijn succesvol. Vooral kinderen zijn hierdoor beter beschermd tegen malaria. Dat blijkt uit het 'Wereld Malaria Rapport 2005' van de WHO en Unicef. Toch sterven er jaarlijks nog miljoenen mensen aan de gevolgen van deze infectieziekte.

 

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

Kinderen en zwangere vrouwen lopen risico
Ongeveer 3 miljoen van hen, vooral kinderen, gaan er aan dood. Maar ook zwangere vrouwen lopen meer risico dan anderen. Volgens het rapport kan bij goed gebruik van de netten 90 procent van de besmettingen worden voorkomen en zal de kindersterfte door malaria met twintig procent afnemen. Wij gaan dus zeker door met het project. In de loop van dit jaar zullen er weer een groot aantal klamboes gedistribueerd worden. Een ander belangrijk onderdeel van het project is het geven van veel voorlichting over het voorkomen en behandelen van de ziekte.

 

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso