HOMELANDINFO

WERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERS

LINKSCONTACT
   
 

VOEDSELHULP

 
         

Abattoir
Alfabetisering
Ondervoede kinderen
Latrines
Peuter/kleuterschool
Verpleegpost kraamkliniek
Gehandicapten
Schoolkeuken
Studiefinanciering
Kookplaatsen
Renovatie waterpomp
Compostgaten
Koken op zonne-energie
Voorlichting
Klamboes
Vaccinaties
Voedselhulp
Straatkinderen
Restaurant/Leerplek
en verder...

 

De meeste families verbouwen voor eigen gebruik. Normaal is de oogst in oktober, maar in de maand september is het voedsel van het jaar ervoor meestal al op.

Tijdens de regenperiode van 2004 is de oogst door te weinig neerslag voor een groot gedeelte mislukt. Ook is een sprinkhanenplaag in Burkina Faso terechtgekomen, tot in mijn dorp Namsigui. Ik heb er middenin gestaan en gezien dat de sprinkhanen enkele graanvelden helemaal kaalgevreten hebben. Vanaf juni 2005 waren veel families dan ook ten einde raad.

Voedselhulp lijkt eenmalige hulp, maar de gevolgen zijn groot. Er is geen geld meer om in geval van ziekte de medische kosten te betalen, schoolgaande kinderen zullen niet meer naar school kunnen gaan, jonge kinderen kunnen ondervoed raken en zo wordt het een vicieuze cirkel die steeds groter groeit. Het hoofd van de familie zal bij familieleden of kennissen in de stad om hulp gaan vragen. Terugbetalen in geld kunnen zij die hulp nooit, dus zal men, om toch iets terug te kunnen doen, al gauw een dochtertje weggeven aan deze familie. Dat betekent dat deze familie over de toekomst van het kind mag beschikken en een man voor haar mag uitzoeken. Gedwongen huwelijken worden hierdoor dus niet teruggedrongen, maar juist bevorderd. Ook is bewezen dat er veel familiehoofden in zulke moeilijke tijden geen andere uitweg meer zien dan zelfmoord.

Voedselhulp is dus niet alleen het verstrekken van voedsel aan diegenen die het hard nodig hebben, maar bestrijdt tevens een groot aantal andere negatieve effecten. Wij vonden dat we hieraan moesten werken en probeerden, al is het maar op kleine schaal, hier iets aan te doen. De gezinnen zullen door de Chef van het dorp geselecteerd worden.

Uw extra hulp kan levens redden!

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 Stichting Kinderhulp Burkina Faso